Braden
Een braadpan is een essentieel hulpmiddel waarmee u de heerlijkste gerechten bereidt. Bij het kiezen van de juiste braadpan voor uw keuken, bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Van ’t Ende bieden we een divers assortiment aan braadpannen, geschikt voor elk type kok en elke keuken. Zo hebben we gietijzeren braadpannen of braadsledes. Ontdek ons assortiment voor de beste braadpannen.
Materialen braadpannen
Een goede braadpan herkent u aan enkele kenmerken. Bij ons vindt u braadpannen van topmaterialen die elk zijn eigen voor- en nadelen heeft. De keuze hangt af van wat u wilt bereiden en uw kookvoorkeuren.
Gietijzer
Gietijzeren braadpannen staan bekend om hun levenslange duurzaamheid en uitstekende warmtegeleiding, waardoor koken energiezuiniger en makkelijker wordt. De unieke druppelvormige deksels zorgen ervoor dat het vlees tijdens het koken mals en sappig blijft, zonder dat de deksel verwijderd hoeft te worden.
Gietaluminium
Gietaluminium braadpannen zijn lichter in gewicht dan gietijzer braadpannen, terwijl ze net zo sterk zijn. Deze pannen warmen langzaam op en houden nog lang hun warmte vast.
Roestvrijstaal
Roestvrijstalen braadpannen zijn erg licht en roesten niet. Daarnaast is het een groot voordeel dat ze vaatwasserbestendig zijn. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en koelen snel af.
Plaatstaal
Een braadpan plaatstaal kan ontzettend goed tegen hele hoge temperaturen. Dit maakt hem ideaal voor op zeer hoog vuur braden. Daarnaast zorgen ze voor hele snelle opwarming en gelijkmatige warmteverdeling.
Type braadpannen
Bij het kopen van een braadpan is het ook belangrijk om erop te letten of de pan geschikt is voor uw kookoppervlak. Of u nu kookt op gas, inductie of een elektrische kookplaat, wij hebben een braadpan die bij uw keuken past. Vergeet ook niet de grootte van de braadpan te overwegen. Heeft u een groot gezin of kookt u vaak voor veel gasten, dan is een grotere braadpan geen overbodige luxe.
Braadslee
Naast traditionele braadpannen bieden wij ook speciale braadsledes. Een braadslee is speciaal ontworpen voor het braden van vlees in de oven, in tegenstelling tot een braadpan die voor het kookstel is bedoeld. Het voornaamste verschil met een ovenschaal is het materiaal; braadsledes zijn vaak van metaal of gietijzer, terwijl ovenschalen van glas of aardewerk zijn zonder rooster of deksel. Een rooster in de braadslee is handig voor het krokant roosteren van vlees, waarbij vet wordt opgevangen. Een deksel helpt bij het langzaam garen van vlees zonder uitdroging, waarbij water, kruiden of bouillon kan worden toegevoegd voor extra smaak.
Bestel een braadpan bij Van ‘t Ende!
Wilt u een braadpan kopen? Dat doet u natuurlijk bij Van ‘t Ende! U betaalt bij ons veilig achteraf, tot 14 dagen na de aankoop. Daarnaast ontvangt u bij ons gratis verzending op alle bestellingen boven € 60,-. Ook krijgt u 30 dagen bedenktijd. Bestellen kan online, maar u bent ook van harte welkom bij onze fysieke winkel in Den Ham. Heeft u nog vragen? Onze klantenservice helpt u graag. Neem gerust contact op. Tot snel bij Van ‘t Ende!