Koekenpan Black Steel 20cm
- Veilig achteraf betalen, tot 14 dagen na aankoop
- Gratis verzending vanaf €60,=
- Eenvoudig retour, 30 dagen bedenktijd
- Afhalen in onze winkel in Den Ham is mogelijk
- Meer dan 8.000 producten
- Vragen? Onze klantenservice helpt u graag
Specificaties
Informatie
Koekenpan Black Steel 20cm
Klik hier voor de volledige collectie van BK Black Steel
Klik hier voor de volledige collectie Koekenpannen Ijzer-Gietijzer
Koekenpan gemaakt van gietijzer. De pan is geschikt voor op de barbecue, inductie, gas, elektrisch, keramisch, halogeen en voor in de oven. De pan is PFAS-vrij maar kan niet in de vaatwasser. De pan heeft een diameter van 20cm.
De pan dient met de hand afgewassen te worden. Let op: Was de pan met heet water en een borstel, niet met afwasmiddel; hiermee wordt de natuurlijke anti-aanbaklaag van de pan weggehaald.
De pan is opnieuw in te branden, hierdoor ontstaat er een natuurlijke anti-aanbaklaag.
De volgende stappen zijn voor het inbranden van de pan op een kookplaat:
- Reinig de pan en droog het goed af.
- Zet de pan op het vuur en zorg dat de gehele pan wordt opgewarmd, maar niet te heet. Ongeveer 100 °C.
- Giet een dun laagje olie (neutrale olie die goed tegen warmte kan, bijvoorbeeld: zonnebloemolie) in de pan en smeer het uit met een keukenpapier en een tang. Let op, de pan is heet! Breng meerdere dunne laagjes olie aan, hierdoor ontstaat er een betere anti-aanbaklaag.
- Laat de pan langzaam aan meer verwarmen door de temperatuur steeds iets te verhogen. Het kan zijn dat er donkere plekken komen, schrik hier niet van, dit hoort erbij. Houdt de hoge temperatuur enkele minuten vast en laat de pan stevig walmen tot de pan droog is.
- Laat de gehele pan afkoelen. Maak het vervolgens schoon met een borstel en heet water. Let op: Gebruik geen afwasmiddel, hiermee wordt de anti-aanbaklaag juist weer weggehaald!
- Herhaal dit proces nog een stuk of 5x voor optimaal resultaat.
Eventueel kan de pan ook ingebrand worden in de oven. Volg hierbij de volgende stappen:
- Zet de oven aan op 180 °C.
- Reinig de pan en droog het goed af.
- Giet een dun laagje olie (neutrale olie die goed tegen warmte kan, bijvoorbeeld: zonnebloemolie) in de pan en smeer het uit met een keukenpapier en een tang. Let op, de pan is heet! Breng meerdere dunne laagjes olie aan, hierdoor ontstaat er een betere anti-aanbaklaag.
- Zet de pan omgekeerd in de oven en leg op de bodem van de oven aluminiumfolie, zodat de olie van de pan wordt opgevangen door de aluminiumfolie.
- Laat de pan 1 uur in de oven staan.
- Haal de pan uit de oven en laat het afkoelen.
- Herhaal dit proces nog 1 of 2 keer voor optimaal resultaat.
Als er na het proces nog overgebleven olie in de pan zit, wrijf het dan weg met een keukenpapier.